Aquest any, Pirineu Muntanya Viva assoc. planteja un seguit d’activitats, unificades amb el nom d’STAGE TRAIL ARAN, relacionades amb el món del Trail Running i la cultura aranesa.

Aquestes activitats es realitzaran consecutivament al llarg de 4  dies: del dimarts 31 de juliol al divendres 4 d’agost.

Les activitats es realitzaran a diferents indrets, però sempre tindrem el mateix punt de trobada: La plaça Quèrimonia de Salardú, on es troba l’entrada de la piscina municipal, el pavelló d’esports i el Refugi Xalet Juli Soler.

 En aquesta pàgina us expliquem quines activitats es realitzaran, quan es duran a terme, i els diferents llistats de preus. Podeu anar només a una activitat, a dues, a tres, o a totes!!!

 

ENTRENA’T AMB PERE RULLÁN (La Sportiva)

Pere Rullan nascut a Sóller, Mallorca, el 1990.  Va marxar de casa per estudiar el grau en Ciències de l´Activitat física i l´esport i ja s´ha quedat voltant per les muntanyes. Esportista de muntanya del Equip Lasportiva Internacional especialitzat en curses i esquí muntanya. Compagina l´alt rendiment (Campió d´espanya de curses per muntanya i 3er Lloc al Europeu de Zegama el 2015, 6è a la Copa del món de KMV el 2018, Sub-campió d´espanya de Esquí de muntanya en modalidad cronoescalada 2016, 3er lloc de la mateixa disciplina al 2017 o guanyador cursa per etapes ambs skis Andorra Skimo 2018) amb la labor d´entrenador d´esports de resistència i responsable tècnic del grup de tecnificació de joves esportistes de curses per muntanya de la FEEC.

Amb ell, els participants realitzaran un petit circuit per Naut Aran, on a més, obtindran diferents consells per tenir una bona tècnica de cursa en terrenys de pujada, baixada, o en plà. A més també aprendran diferents exercicis per millorar i treballar aquesta tècnica, que podran aplicar en el seu dia a dia.

A més, podrem gaudir de la seva companyia en una raula rodona, on ens explicarà detalls i particularitats pel que fa a la seva forma d’entendre l’esport de muntanya, i podrem preguntar-li sobre tot allò que tinguem curiositat!.

ENTRENA’T AMB ISMAIL RAZGA (La Sportiva)

L’Ismail Razga, va decidir instalar-se definitivament a Espanya quan tenia 16 anys, i amb 19 va guanyar la seva primera mitja marató de muntanya, la Apuko Igoera. Amb el seu esperit competitiu i la seva perserverança, l’Ismail ha passat a formar part d’equips de l’èlit del trailrunning.  Entre d’altres, destaquem les dues victories consecutives, els anys 2015 i 2016, del Campeonato de España de clubes de montaña, un segon lloc al Campeonato de España 2017, un 1r lloc a la Marató Pirineu 2016, o un 6è lloc a la Marató de Zegama.

 
Amb ell, els participants realitzaran un petit circuit per Naut Aran, on a més, obtindran diferents consells per tenir una bona tècnica de cursa en terrenys de pujada, baixada, o en plà. A més també aprendran diferents exercicis per millorar i treballar aquesta tècnica, que podran aplicar en el seu dia a dia.
 

ENTRENA LA TEVA MENT

L’Alex Martínez és graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i especialitzat en la psicologia esportiva. Amb l’adquisició d’un màster en Psicologia esportiva i Coaching esportiu, juntament amb la seva autoexigència per saber-ne més, l’Àlex ha comparegut en diversos congressos i ponències de l’educació de la ment en matèria d’esport.

L’experiència com esportista professional, com entrenador, i com a psicòleg esportiu ha servit perquè hagi pogut crear la seva pròpia empresa per satisfer la necessitat que hi ha actualment dins del món de l’esport.

Els participants podran conèixer i experimentar un diagnòstic del seu propi estat emocional, analitzar les creences potenciadores i limitadores que un esportista te davant els seus reptes, i com un esportista pot controlar les seves inquietuds.

Què aporta un bon entrenament de la ment a un esportista?

Quan aprenem a controlar la ment, en veritat, estem optimitzant esforços?

HISTÒRIES I LLEGENDES D’ARAN, UN RECORREGUT DE CULTURA!

Elisa Ros Barbosa és llicenciada en Geografia i Història, especialitat en Arqueologia, Prehistòria i Història Antiga per la Universitat Central de Barcelona. Va continuar estudis  en altres universitats especialitzant-se en Gestió del Patrimoni Cultural a la Universitat de Girona,  i amb un postgrau en Gestió del Patrimoni Arqueològic i un màster en Interpretació del Patrimoni i Turisme Cultural a la Universitat Oberta de Catalunya.

Enamorada de la Vall d’Aran a on resideix des de fa molts anys, ha portat a terme estudis sobre la historia i aspectes molt diversos del patrimoni cultural de la Val d’Aran. Entre les seves publicacions destaquen  Er art romanic dera Val d’Aran i La mineria a la Vall d’Aran, així com nombrosos articles en revistes de divulgació cultural i altres més especialitzades , i participat en congressos i jornades.

Des de fa anys treballa com a tècnica de patrimoni cultural del Conselh Generau d’Aran.

De la seva mà els participants podran fer compatible l’esport amb el coneixement d’alguns aspectes de la singular història i cultura de l’Aran, una vall amb una llengua propia!

El perquè i el com   una vall situada al vesant nord dels Pirineus s’ha mantingut unida a  Catalunya i Espanya.

Com vivien els aranesos abans del túnel i de Baqueira? I alguns altres aspectes del passat remot i més recent dels aranesos…

ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ EN CURSES DE MUNTANYA I LLARGA DISTÀNCIA

La Maria Casanova s’ha proposat acostar-vos informació útil que podeu utilitzar en el vostre dia a dia, per tal que tingueu una millor alimentació i us ajudi a millorar el vostre rendiment esportiu. Tant tingueu un nivell amateur com avançat, la seva experiència i els seus coneixements segur que us poden ajudar. En aquesta sessió tractarem els aspectes següents:

– Tots els esportistes som iguals?

– Limitants en el món del TrailRunning

– Què cal menjar abans, durant, i després d’una cursa de muntanya?

– Alimentació en l’esport: Perquè és important alimentar-nos correctament?

 – La recuperació: Què hem de fer per recuperar-nos adeqüadament?

– Problemes gastrointestinals: problemàtica típica i limitants en les curses de llarga distància. Com ho podem solucionar?

– La hidratació: quines pautes hem de seguir?

– Mostra d’aliments

IOGA I RELAXACIÓ

En Sergi Pelayo és diplomat en relacions laborals per la UAB, músic d’instruments ancestrals com el didgeridoo, flautes natives, bols Tibetans i quarç. També és mestre reiki udui-tibetà desde 2002 i practicant de Hatha i Kriya Ioga desde 2010. Viu pràcticament com un ermità a una finca anomenada Sammasati als Ports a Tarragona.

Conèixer la importància d’educar el nostre cos i experimantar-ho mitjançant la pràctica introductòria del Ioga i la meditació, és l’objectiu principal d’aquesta sessió.

Els participants coneixeran les postures més bàsiques, exemples de rutines senzilles de seguir i tècniques de relaxació i meditació mitjançant la pràctica. Aquests seràn els principals continguts.

PREUS:

· Activitat individual: 4€

· Dia complet: (dimecres o dijous): 15€

· Stage complet: (només activitats): 25€

· Allotjament amb pensió completa: 43€/dia (Refugi Xalet Juli Soler)

INSCRIPCIONS i +info:

 

 

Per telèfon: 622.011.523

Per correu electrònic: utnautaran@gmail.com

 

* Places limitades